dimecres, 18 de maig del 2016

RUTA PER GRÀCIA I PAELLA.


Dissabte pel matí vam anar a fer una ruta guiada pel barri de Gràcia. És el tercer cop que fem una visita d’aquestes. Dues van ser pel centre de Barcelona i ara tocava conèixer una mica més el barri de Gràcia. Del barri del Gòtic o del Raval sabem moltes coses però... i del barri de Gràcia?
Des de la Plaça Lesseps fins a la Plaça de la Vila vam anar fent un recorregut on una guia, la Laura, ens anava explicant la història del barri a través dels seus carrers i places.
Sabíeu que sota la Plaça del Diamant hi ha un refugi o que a la Plaça de la Virreina, l’església que hi ha abans era el palau d’un virrei?  Sabíeu que el carrer Torrent de l’Olla abans era un riu o que Gaudí va fer la Casa Vicens?  Aquests fets històrics i moltes altres anècdotes les vam saber el dissabte passat. I mentre anàvem coneixent la història del barri, anàvem veient les places, els carrers, la gent... en un dia molt primaveral.








Diumenge, a part de fer una volta pel barri i el vermut de rigor, la Núria, amb l’ajuda dels nois, ens va fer una Paella. Una Paella valenciana autèntica. Mireu, mireu les fotos... Estava boníssima.








Finalment el dilluns el varem aprofitar per descansar, relaxar-nos i sobre tot saborejar el bon temps que ja està arribant.