dimarts, 31 de maig del 2016

L’espantaocells de les Casetes.


Durant les últimes setmanes, a l’hort hem observat diversos cops que els ocells venien a fer malbé la nostra collita. D’una banda, es menjaven les llavors dels espinacs quan les plantavem i d’altra banda, es menjaven les tomaqueres i no les deixaven créixer. Com volíem fer desaparèixer els ocells se’ns va acudir elaborar el nostre propi espantaocells. Era l'única cosa que li faltava al nostre hort perquè sigués de primera!

 És ben fàcil elaborar-lo, sol necessitem: una estructura de fusta, una camisa, uns pantalons, uns guants per a les mans, un barret de palla i una pilota per simular el cap.







Primerament, el que farem és tallar les mànigues de la camisa en tires i seguidament, col·locarem tant la samarreta interior com la camisa en l’estructura de fusta. 
Tallem les mànigues en tires i deixem la camisa oberta, perquè així el nostre espantaocells amb l’aire es mourà i donarà sensació de mobilitat, simulant així a un ésser humà.
A continuació, col·loquem a l’estructura els pantalons enganxats amb corda. I així, ja tenim elaborat el cos del nostre espantaocells.







Desprès, emboliquem la pilota amb una samarreta blanca, per tal de, simular el cap del espantaocells. Aquesta pilota la subjectem a l’estructura de fusta amb l’ajuda de cinta aïllant i cordes. Una vegada agafada al cos, li pintem la cara amb rotuladors de colors. Això ja va agafant forma!!!





Per acabar, grapem fils de colors al barret de palla per simular el cabell. A més, aquest barret també el grapem al cap perquè quedi ben subjectat. Ja ho tenim això!!





Com podeu veure, hem elaborat un espantaocells d’allò més original! És una bona eina ecològica perquè cuidi bé de la nostra collita. Els nois estan molt contents del seu resultat!






Ara a esperar que faci el seu efecte!