dimarts, 4 de juny del 2019

DESCOBRINT EL CONTINENT AFRICÀ



Seguint amb la multiculturalitat, aquest cap de setmana ens endinsem amb un dels continents amb més varietat de tradicions. Després d’haver aprofitat el bon temps del matí per fer una volta pel barri, encarem la tarda amb la intenció de conèixer les característiques d’Àfrica. 
Primerament, ens posem tots junts al menjador, doncs abans de fer l’activitat, volem explicar als nois i noies de Les Casetes tot allò que puguem de les característiques del continent i situar-lo en el mapa. Els interessa molt tota la informació sobre les diferents ètnies, els ha agradat escoltar cançons, veure com ballen, els diferents instruments que tenen i la vestimenta que utilitzen, sobretot dels Zulu, doncs tenen una forma de vestir i ballar molt peculiar i diversa a la del nostra.
Un cop acabada l’explicació, aprofitem el jardí per fer una activitat típica de Cabo Verde: “Llançament de pedres”. Consisteix en dibuixar nou quadrats simètrics, dividits en parts iguals. Des d’una certa distància, es col·loquen les noies i els nois, a partir de la qual un per un tira un total de nou pedres. L’objectiu és omplir els nou quadrats amb una pedra, aconseguint fer alineacions. Guanya el jugador que més punts aconsegueixi. S’ho passen d’allò més bé, inclús volen fer una segona ronda!

Finalment, fent el recompte de les dues partides, surt com a guanyadora la Montse, i tots els companys i companyes la feliciten efusivament!