dilluns, 10 de febrer del 2020

Visita al parc de bombers



Sabíeu que fa 2000 anys en plena època romana apareix el primer cos de bombers a Barcelona? Sabíeu que no va ser fins a finals del segle IXX que es va crear el primer gremi de bombers? O que no va ser fins el 1920 que va aparèixer el primer cotxe de bombers? I que no va se fins el 1929 a la exposició universal  on es va construir el primer edifici per a bombers?



Tot això i molt més és el que varem aprendre aquest cap de setmana a la jornada de portes obertes  de l’antic parc de bombers convertit en museu.



Ens van explicar tota la història dels bombers de la nostra ciutat i varem poder veure tot el material, cotxes, uniformes, bombes hidràuliques, com va ser el primer extintor, entra altres.






Després de la gran jornada vam parar a menjar un entrepans i a comentar tot el que havíem aprés. Els nois estaven molt entusiasmats i es van mostrar molt participatius.

Avui diumenge després de fer un tomb pel barri hem seguit amb el centre d’interès que estem treballant, que com ja sabeu és la família. Encetem un debat sobre el lloc que té cadascú dins la família i els rols que al llarg dels anys desenvolupa cada integrant. Els nois i noies els entusiasma parlar de la seva família i cadascú té quelcom que explicar. Tots i totes gaudim d’un espai de diàleg molt positiu!