dimarts, 9 de febrer del 2016

CARNESTOLTES!!!


Aquest cap de setmana hem celebrat el carnestoltes, la festivitat que tots nosaltres coneixem des de ben petits. Sabeu quina és la seva història?

Aquesta festa s'inicia el Dijous Gras i acaba el dimecres de cendra (que dóna inici a la Quaresma), que varien de mes i data segons el calendari lunar. Aquesta festa prové de les festes paganes d'hivern, quan la gent es lliurava de les obligacions i privacions que arribarien amb la Quaresma. Es diu que el nom de carnestoltes, prové de la paraula llatina carrus navilis, que era un vaixell que transportava les bacanals, els quals, eren unes festes i celebracions en honor a Dionís/Bacus (el déu del vi).

Així doncs, nosaltres hem volgut celebrar aquesta data anant a la rua del barri de Sagrera, i també aprofitem per berenar una tassa de xocolata desfeta acompanyat d’un croissant. MMM...QUE BO!!!!





Ens ho hem passat molt bé!!









El diumenge ha estat un dia molt més tranquil! Com que al carrer tornava a fer molt fred, hem aprofitat per preparar unes maraques reciclades per a una festa de carnestoltes a la que anirem la setmana vinent… Però no us podem dir de què anirem disfressats, haureu d’esperar… Serà una sorpresa!!!